Us by You

Hjemme hos Ellen Dixdotter og Jacob Holst

La deg inspirere av boligen til Ellen Dixdotter og Jacob Holst, der rustikt tre møter dekorative detaljer. Se huset fra århundreskiftet som preges av funksjon og stil, og der stikkordene for kjøkkenet var klassisk landsted møter britisk townhouse. Ellen jobber som administrerende direktør i By Malene Birger sammen med søsteren Maja som er kreativ leder.
Jacob jobber i Cappelen Dimyr, et interiørdesignfirma som startet opp for noen år siden, i samarbeid med kameraten Kristoffer Hernemyr og Ellens søster Maja Dixdotter.

"Det er et fantastisk merke med utrolig mye potensial, og akkurat nå er vi i ferd med en sterk vekst, spesielt i USA", sier Ellen.
 

I har for nylig renoveret jeres køkken, kan I fortælle, hvilke overvejelser I gjorde jer om projektet?

Vi bruger som regel det meste af vores tid i vores køkkener! Køkkenet er altid det sted, hvor vi hygger os mest, og hvor vi har lyst til at være, uanset om det drejer sig om en almindelig hverdagsmiddag eller en festlig weekend. Vi drev sammen med nogle venner en restaurant i Stockholm og har også renoveret et stort landkøkken i vores sommerhus i Österlen, som begge har været store og travle køkkener med plads til mange gæster, venner og familie. Inspirationen er nok en kombination af klassisk italiensk landkøkken og engelsk byhus.

Hvilke overvejelser gjorde I jer om valg af materialer og hvidevarer, og hvor kom inspirationen fra?

Vi ville gerne have, at det skulle føles, som om køkkenet altid havde været der, så vi skabte sammen med Wood Studio nogle rustikke køkkenskabe af træ med dekorative detaljer, der leder tanken hen på århundredskiftet, hvor huset blev bygget. Det var også vigtigt at have en solid bordplade, så vi valgte tykt carrara-marmor med affasede kanter, franske håndlavede kakler og et vidunderligt stengulv med slebne kalksten fra Stiltje. Vi besluttede tidligt, at ovnen skulle være en central del af køkkenet, så det var oplagt at vælge den store rustikke sorte ovn fra Smeg! Jacob har selv bygget en emhætte over ovnen og indmuret en teglramme, vi købte i en genbrugsbutik.

Vi er meget glade for, at I valgte Smeg-hvidevarer til jeres køkken. Hvad tænker I om funktion og stil i jeres hjem?

Funktion er i virkeligheden grundlaget for det hele, selvom vi er inkarnerede æstetikere og naturligvis ønsker, at der skal se godt ud. Men køkkenet skal også fungere perfekt i praksis, så det føltes trygt at vælge Smeg, som vi også har valgt i vores Österlen-køkken.

Hvad fik jer til at vælge hvidevarer fra Smeg, og hvilket produkt er jeres absolutte favorit?

Ovnen er helt afgjort favoritten! Så er der alle de mindre produkter som f.eks. brødristeren og blenderen, der jo fungerer som små dekorative detaljer, man elsker.


Hvordan bruger I køkkenet i hverdagen? Laver I meget mad, og hvis ja, har I så en yndlingsret, I er stolte af?

Vi elsker, at vores køkken er blevet så hyggeligt og rart. Vi elsker mad og laver så meget mad som muligt. Det er som regel – eller rettere sagt altid – Jacob, der står ved gryderne, og lige nu er parmesanbouillon med butterbeans en favorit!

Hvad har I altid i jeres køleskab?

Havremælk, forskellige fermenterede grøntsager, kartofler, pålæg og smør (haha, en virkelig ulækker blanding).

Get the Look

TR4110BL1

Komfyr, 110x60 cm, Victoria, Sort, Type platetopp: Gass, Hovedovn, type: Termoventilert ovn, Hovedovnstype: Ventilert, A, A
Les mer

SMF03CREU

Kjøkkenmaskin, 800 W, Creme, 50's Style
Les mer

C8174DN2E

Kjøleskap, Universell, Undermontert, Innbygd, Hengselposisjon: Høyre, Hvit, Ventilert kjøleskap, no-frost-fryser, E
Les mer

STL324BQL

Oppvaskmaskine, Universell, Integrert, 60 cm, Antall kuvert: 14, Sølv, B
Les mer