We zijn blij dat je hebt gekozen voor een waterkoker van Smeg.

In dit gedeelte vindt u cruciale onderhoudsinformatie over:

  • De reinigings- en onderhoudsinstructies voor de waterkoker, om het product en de externe oppervlakken in optimale conditie te houden;
  • Het ontkalkingsproces, een fundamentele activiteit om de functionaliteit van het product te behouden.

REINIGINGS- EN ONDERHOUDSINSTRUCTIES

Om de buitenkant van de waterkoker in optimale conditie te houden, is het aan te raden om deze na elk gebruik regelmatig schoon te maken.

Deze instructies zijn vooral relevant voor de speciale kleuren, zoals de matte uitvoering.

MAT EDITIE

Voor het reinigen raden we aan het reinigingsmiddel op een vochtige doek te gieten en voorzichtig over het oppervlak te wrijven. Herhaal de handeling indien nodig.  Onmiddellijk daarna afdrogen met een zachte doek of een microvezeldoek.

Om beschadiging van het oppervlak te voorkomen, is het belangrijk om het volgende te onthouden:

  • Gebruik geen stoomstoten om het apparaat schoon te maken.
  • Gebruik geen schoonmaakmiddelen die chloor, ammoniak of bleekmiddel bevatten.
  • Gebruik geen schurende of bijtende schoonmaakmiddelen (bijv. poederproducten, vlekkenverwijderaars en metalen schuursponsjes).
  • Gebruik geen ruwe of schurende materialen of scherpe metalen schrapers

Wanneer u water in de waterkoker giet, mag u de maximale capaciteit niet overschrijden om te voorkomen dat er kalkaanslag ontstaat in de openingsmechanismen van het deksel van de waterkoker. Dit helpt de functionaliteit van het product te behouden. Je kunt de maximale hoeveelheid water direct in de waterkoker controleren.

KLF05

KLF03 en KLF04

CORRECTE ONTKALKING

Het ontkalken van de waterkoker is een cruciale en verplichte handeling om de beste prestaties en efficiëntie te garanderen, schade aan het product te voorkomen en energiebesparing te bevorderen.

In eerste instantie hoopt de kalk zich op aan de binnenkant van de waterkoker. Je moet dit gebied controleren om te weten wanneer het tijd is om te ontkalken.

Voorbeeld van binnenkant van een waterkoker

Ontkalking moet regelmatig worden uitgevoerd en telkens wanneer kalkaanslag op de onderkant van de waterkoker verschijnt.

De waterkoker kan worden ontkalkt met gewone huishoudazijn of met een specifiek ontkalkingsproduct.

Volg deze instructies als u huishoudazijn gebruikt. Als je een specifiek ontkalkingsmiddel gebruikt, is het mogelijk om dezelfde procedure toe te passen, maar het is noodzakelijk om op de gebruiksaanwijzing te controleren wat de juiste hoeveelheid product is om toe te voegen aan het water.

1) Vul de waterkoker met water en steek in het stopcontact. Voor de waterkokers KLF03 en KLF04 (1,7 L inhoud) moet u 1 L water toevoegen. Voor de waterkoker KLF05 (inhoud 0,8 L) wordt aangeraden 0,5 L toe te voegen.

2) Activeer de waterkoker en laat het water koken.

3) Onmiddellijk na het koken, wanneer het water nog heet is, voegt u de witte azijn (of het ontkalkingsproduct) direct toe aan de waterkoker. Voeg voor de KLF03 en KLF04 100 tot 500 ml azijn toe, afhankelijk van de hoeveelheid kalkaanslag. Voeg voor de KLF05 100 tot 200 ml azijn toe.

4) Laat het 8 tot 10 uur inwerken. 

5) Ledig de waterkoker

6) Vul de waterkoker met water en laat het koken. Ledig de waterkoker en gooi het water veilig weg. Herhaal deze handeling minstens twee keer.

De procedure voor het ontkalken en de aanwijzingen voor het onderhoud van de waterkokers zijn ook beschikbaar in de gebruikershandleidingen. De gebruikershandleidingen zijn hier te vinden.