Een wereldwijd merk

Smeg is een Italiaanse fabrikant van huishoudelijke apparaten, gevestigd in Guastalla, nabij Reggio Emilia in het noorden van het land. Smeg heeft wereldwijd dochterondernemingen, overzeese kantoren en een uitgebreid verkoopnetwerk. Smeg heeft niet alleen een uniek profiel op het gebied van huishoudelijke apparaten, het staat ook bekend in professionele bedrijfstakken. De divisies Foodservice en Instrumenten zijn gespecialiseerd op het gebied van respectievelijk grootschalige horeca-toestellen en elektromedische instrumenten.

DESIGN EN TECHNOLOGIE

De gecertificeerde laboratoria van Smeg streven ernaar oplossingen te ontwikkelen die beantwoorden aan de eisen van het hedendaagse leven, gebruikmakend van alle ervaring van het bedrijf en de meest geavanceerde technologie. Essentiële kwaliteiten zoals duurzaamheid, veiligheid, flexibiliteit en aantrekkelijkheid zijn terug te vinden in alle Smeg producten dankzij het rigoureuze ontwerpproces dat elk product doorloopt.

De strenge tests die herhaaldelijk worden uitgevoerd tijdens het productieproces, bewijzen dat Smeg zich 100% inzet om ervoor te zorgen dat producten robuust en betrouwbaar zijn. Bovendien besteedt Smeg bijzondere aandacht aan de bruikbaarheid van al haar producten om ervoor te zorgen dat ze gebruiksvriendelijk zijn en het energieverbruik intelligent beheren dankzij geavanceerde interfaces en verschillende programmeeroplossingen.

Smeg Dolce Stil Novo Hob with artistic grids

DESIGN

Design is voor Smeg een apart concept: de manier waarop een product met zijn omgeving communiceert en gebruikers in staat stelt ermee te interageren.

Aandacht voor detail en ontwerpoplossingen brengen huizen tot leven die het beeld van hun bewoners weerspiegelen. Bij Smeg staan keukentoestellen centraal in het hart van het huis, een plek waar mensen kunnen samenkomen. De keuken integreert al hun functies en wordt een perfect, volledig uitgerust decor voor die kostbare en plezierige momenten.

De interne ontwerpstudio van Smeg, die nauwgezet onderzoek doet naar esthetiek en stijl, heeft de steun van internationaal bekende ontwerpers en architecten zoals Guido Canali (bekijk de video met het interview), Mario Bellini, de studio voor pianoontwerp, Marc Newson, Giancarlo Candeago Matteo Bazzicalupo e Raffaella Mangiarotti (deep design). Weten hoe technologie met stijl kan worden gecombineerd, is de sleutel voor Smeg bij het creëren van producten die echt iconisch worden.

Italian Style

Knowhowcreativiteit en stijl: deze kwaliteiten komen voort uit Smegs Italiaanse identiteit en karakteriseren de toewijding van het bedrijf om alledaagse voorwerpen tot leven te brengen.

Naast de louter esthetische redenen is de identiteit van Smeg natuurlijk een uitdrukking van de Italiaanse oorsprong en het feit dat het bedrijf gepassioneerd is door wat het doet. Smeg wil de bepalende kenmerken van Italiaans design identificeren en weerspiegelen, zoals inventieve elegantie, originaliteit en productkwaliteit. 

 

Smeg Hoofdzetel

In het hoofdkantoor van Smeg in San Girolamo, niet ver van Guastalla, heeft Guido Canali de karakteristieke architecturale typologieën van 'Po Plain-boerderijen' opnieuw bekeken en volumes op één enkel horizontaal vlak samengevoegd tot een eiland waar mensen tussen de oevers werken.

GROEN BELEID

Duurzaamheid: een prioriteit

Ontdek meer
AWARDS

Awards voor Smeg Huishoudapparatuur

Ontdek meer