GROENE HOOFDZETEL

Het hoofdkantoor van Smeg is uitgeroepen tot een van de meest innovatieve locaties in Italië dankzij het intelligente beleid voor consumptiebeheer en duurzame ontwikkeling. In 2007 won het de Modena Domotica-wedstrijd, onderdeel van de "Bio-architectuurweek" in de stad.

Verantwoord design

Smeg ovens, kookplaten, koffiemachines, fornuizen, vaatwassers, wasmachines, wasdrogers, dampkappen, spoelbakken, koelkasten en diepvriezers zijn allemaal ontworpen met het oog op het milieu.

De grootste nadruk wordt gelegd op de materiaalkeuze, zoals staal, glas, aluminium en messing, die gemakkelijk kunnen worden gerecycleerd door zorgvuldig geplande afzonderlijke gammas.

Bovendien voldoet Smeg volledig aan de bepalingen van de EU-richtlijnen RoHS (beperking van gevaarlijke stoffen) en REACH (registratie, evaluatie, autorisatie en beperking van chemische stoffen), die verder gaan dan alleen de minimumvereisten.

De RoHS-richtlijn legt strikte beperkingen op aan het gebruik van gevaarlijke materialen en stoffen zoals lood, cadmium, kwik, chroom VI, polybroombifenylen (PBB's) en polybroomdifenylethers (PBDE's).

REACH
De REACH-verordening heeft betrekking op de omgang met chemische stoffen en heeft tot doel ervoor te zorgen dat de menselijke gezondheid en het milieu zo goed mogelijk worden beschermd.

 

Certificaten

Smeg's toewijding aan het respecteren van het milieu, evenals de aandacht voor de sociale impact van haar activiteiten, wordt weerspiegeld in haar Kwaliteit, Milieu en Gezondheid, Veiligheidsbeleid en in het managementsysteem dat ze doorvoeren.  Deze zijn gecertificeerd volgens de internationale normen UNI EN ISO 9001, ISO13485 (Kwaliteits Management Systeem voor Medische Hulpmiddelen), UNI EN ISO 14001 en ISO 45001.

Samenvatting

Smeg's nieuwe samenvatting is hier ter beschikking om te downloaden. 

Download de PDF
Over Smeg

Italiaanse producent in huishoudapparatuur

Ontdek meer
AWARDS

Awards voor Smeg Huishoudapparatuur

Ontdek meer