HET PROJECT

Dolce & Gabbana en Smeg hebben opnieuw de handen ineengeslagen voor het ontwerp van een speciale editie van de FAB28-koelkast, waardoor deze een kunstwerk is geworden. De twee bedrijven behoren tot twee verschillende sectoren, maar zijn verenigd door sterke waarden en een traditie van "Made in Italy" excellentie: met dezelfde achtergronden die geworteld zijn in de familie en het lokale grondgebied, hebben ze een diep respect voor traditie. Hun creativiteit stelt hen in staat om vakkundig tijdperken, verschillende specialiteiten en gevoeligheden te combineren. 

Het resultaat van deze samenwerking is de speciale FAB28 Smeg koelkast met unieke Dolce & Gabbana-styling. Elke koelkast bevat afbeeldingen van Siciliaanse kunstenaars: citroenen, het trinacria-symbool, karrenwielen, middeleeuwse ridders en vechtscènes - allemaal onderscheidende elementen van het poëtische marionettentheater en de Siciliaanse kar, evenals belangrijke aspecten van de stijl van Domenico Dolce en Stefano Gabbana. De thema's die voor elk product zijn ontwikkeld, zijn verfraaid met klassieke bloemmotieven. Deze 100 exclusieve koelkasten - het resultaat van innovatie en een nauwgezet oog voor detail - zijn unieke producten die Smeg-kwaliteit en -technologie combineren met Dolce & Gabbana's creativiteit en meesterlijk vakmanschap.

De artiesten

Siciliaanse schilders, zeer bedreven in de complexe decoratieve kunsten en "schatten uit het verleden", maken van de koelkasten een unieke interpretatie van de Siciliaanse folklore. Het resultaat van passie, diepgaande creativiteit en het vaderlandsgevoel.

Alessandro Forte

Alessandro Forte paints portraits, sacred scenes and still lifes, the majority of which are painted from life using real models. He has participated in numerous exhitibions in Italy and abroad, and his creations can be found churches and public offices throughout the Catania region.

Flavia Pittalà

Flavia Pittalà was born in Paternò. In 2015 completed her degree at the Accademia delle Belle Arti, specialising in painting. It is to this art that she decided to dedicate herself with passion, creating religious-themed paintings and participating in numerous exhibitions in the area.

Michele Ducato

Since he was a boy, Michele Ducato has pursued an interest in cart painting, an art that has been handed down in his family for three generations, starting with his grandfather who opened an atelier. Working with his father, he is passionately devoted to the decoration and scrupulous restoration of Sicilian carts. Their aim was sharing this art with an ever larger audience and making it accessible to young people.

De collectie

Expertise uit de wereld van haute couture en design komen samen en smelten samen om unieke koelkasten te creëren met boeiende decoratie die een Italiaans verhaal onthullen.

Ontdek meer