Omruiling Kookgerei

Over welke producten gaat het?

Dit betreft producten uit het gamma Kookgerei

Wat is de garantie op SMEG Kookgerei? 

De 5 jaar garantie op SMEG Kookgerei dekt fabricagedefecten. De garantie over het product heeft een duur van 5 jaar met ingang van de aankoopdatum. De garantie is uitsluitend geldig als het product wordt gebruikt voor huishoudelijke toepassingen en in overeenstemming met de gebruiks- en onderhoudsaanwijzingen, die u hier terugvindt.

De garantie vervalt als het artikel onjuist wordt gebruikt.

De garantie dekt geen schade als gevolg van de veronachtzaming van de gebruiksaanwijzingen of door omstoten of vallen van het product. Onderaan deze pagina vindt u enkele gebruiksaanwijzingen. 

Bij vragen over een mogelijke omruiling, dient u contact op te nemen met uw verdeler.

 

Bent u officieel Smeg verdeler?

Gelieve onderstaand formulier in te vullen om een omruiling aan te vragen. Wij nemen dan zo snel mogelijk terug contact met u op.

 

SMEG KOOKGEREI


Voor Smeg Kookgerei vindt u in de verpakking de onderhouds- en gebruiksaanwijzingen. Hieronder vindt u alvast enkele gebruiksaanwijzingen: 

 

1. VERSCHILLENDE KOOKVUREN

Het SMEG kookgerei is geschikt voor koken op inductie.  Indien je kookt op inductie verwarm je het kookgerei nooit voor aangezien het zeer snel kan opwarmen, waardoor de antiaanbaklaag aangetast wordt. Controleer, elke keer dat het keukengerei afgewassen is en gebruikt wordt, of de bodem aan de buitenkant droog is.

Gebruik een warmtebron die qua afmeting voor de bodem van het keukengerei geschikt is. Het keukengerei in het midden op de warmtebron plaatsen. Middelhoog vuur is altijd voldoende.

 

2. GEBRUIK VAN OLIE/VETSTOF

We raden je altijd aan een beetje olie of boter te gebruiken in je SMEG braadpan.

Je gebruikt best geen oliespray gebruiken om te vermijden dat er resten achterblijven die de prestaties van de antiaanbaklaag van het keukengerei aantasten.

 

3. HET KOOKGEREI GEBRUIKEN

We vragen je vriendelijk geen metaal te gebruiken, en dus ook geen vorken (want dat wordt soms wel eens vergeten). Gebruik keukengerei van hout, kunststof of silicone.

 

4. AFWASSEN EN OPRUIMEN

Laat het kookgerei volledig afkoelen voor je het afwast. Was af met warm zeepsop en een zachte spons zodat de binnenkant vlekkeloos is wanneer je de pan opbergt. We raden je aan een panbeschermer tussen je potten en pannen te leggen om slijtage te beperken.

Al ons kookgerei is vaatwasser bestendig, maar we adviseren om het keukengerei met de hand af te wassen met een spons en vloeibaar afwasmiddel. Het wassen in de vaatwasser wijzigt de prestaties van het keukengerei niet maar kan de originele kleur aantasten. Maak voor het wassen in de vaatwasser gebruik van niet-agressieve vaatwasmiddelen en economische cycli met lage temperatuur.