Ons SMEG kookgerei is geschikt voor koken op inductie.  Indien je kookt op inductie verwarm je het kookgerei nooit voor aangezien het zeer snel kan opwarmen, waardoor de antiaanbaklaag aangetast wordt. Controleer, elke keer dat de potten en/of pannen afgewassen zijn en gebruikt worden, of de bodem aan de buitenkant droog is. Dankzij de speciale samenstelling van de bodem kunnen waterdruppels worden vastgehouden. Deze komen tijdens het verwarmen vrij als damp. Dit fenomeen brengt het gebruik van het kookgerei echter niet in gevaar.

Bij gebruik van kookgerei op vitrokeramische kookplaten (inductie, met elektrische weerstand of halogeen), het kookgerei niet over de kookplaten verschuiven omdat vuilresten krassen op het oppervlak zouden kunnen veroorzaken.

We vragen je vriendelijk geen metaal te gebruiken, en dus ook geen vorken (want dat wordt soms wel eens vergeten). Gebruik keukengerei van hout, kunststof of silicone. Metalen keukengerei kan de potten en pannen beschadigen. 

Het SMEG kookgerei kan in de oven gebruikt worden tot 250°C/480°F.  Wegens de aanwezigheid van de stalen handvatten is het gebruik ovenwanten of pannenlappen altijd verplicht.

Iedere antiaanbaklaag kan uiteindelijk verslijten. Hoe snel hangt af van de manier waarop en hoe vaak je de pan gebruikt, en uiteraard van haar onderhoud.

De PTFE antiaanbaklaag  is vrij van PFOA, nikkel of zware metalen.  U kan gezond koken met de antiaanbaklaag doordat u de hoeveelheid oliën en vetten kan reduceren.

Laat het kookgerei volledig afkoelen voor je het afwast. Was af met warm zeepsop en een zachte spons zodat de binnenkant vlekkeloos is.  Droog af met een zachte handdoek en klaar!

Al ons kookgerei is vaatwasser bestendig, maar we adviseren om het keukengerei met de hand af te wassen met een spons en vloeibaar afwasmiddel. Het wassen in de vaatwasser wijzigt de prestaties van het keukengerei niet maar kan de originele kleur aantasten. Maak voor het wassen in de vaatwasser gebruik van niet-agressieve vaatwasmiddelen en economische cycli met lage temperatuur.

De 5 jaar garantie op SMEG kookgerei dekt fabricagedefecten. De garantie over het product heeft een duur van 5 jaar met ingang van de aankoopdatum. De garantie is uitsluitend geldig als het product wordt gebruik voor huishoudelijke toepassingen en in overeenstemming met de gebruiks- en onderhoudsaanwijzingen.

De garantie vervalt als het artikel onjuist wordt gebruikt.

De garantie dekt geen schade als gevolg van de veronachtzaming van de gebruiksaanwijzingen of door omstoten of vallen van het product.

Bij vragen over de garantie, dient u contact op te nemen met uw verdeler.