Overnames

Smeg neemt La Pavoni over

Smeg - een Italiaans bedrijf dat al meer dan 70 jaar toonaangevend is in de productie van designtoestellen voor huishoudelijk gebruik - kondigt de overname aan van La Pavoni, een historisch bedrijf in de productie van huishoudelijke en professionele koffiemachines.

La Pavoni, opgericht in 1905 en gevestigd in Milaan, is de nummer één producent van espressomachines geworden door te concurreren in een high-end marktsector en gebruik te maken van de kwaliteit van zijn producten en zijn verfijnde esthetiek. Het is een filosofie die het bedrijf tot op de dag van vandaag nastreeft en die synergieën zal creëren die beide bedrijven zullen verrijken. Strategisch gezien zal deze overname het voor de twee bedrijven mogelijk maken om hun knowhow en wederzijdse affiniteiten voor hun productlijnen te delen, waarbij veel aandacht wordt besteed aan design en details en tegelijkertijd de kracht van kwaliteit Made in Italy bevestigt.

 

Enkele interessante weetjes: 

 

- Het bedrijf werd gesticht nadat de oprichter, Desiderio Pavoni, het patent voor de eerste espresso koffiemachine had aangekcoht. La Pavoni was dus de eerste producten van de espresso koffiemachine. 

 

- Het eerste koffietoestel dat onmiddellijk koffie kon bereiden werd zo voor de eerste keer geproduceerd. De 'Ideal' kon tot 150 kopjes koffie per uur maken. 

 

- Net zoals Smeg is de succesvolle geschiedenis van het bedrijf te danken aan samenwerkingen met bekende architecten en designers zoals Gio Ponti. La Pavoni lanceerde zo de 'La Cornuta' in 1948, een flink staaltje industrieel design, gevolgd door de 'Diamond' en 'Brasilia'.