Duurzaamheid

HOOFDKWARTIER

Een locatie omgeven door groen

Het hoofdkantoor van het bedrijf is ontworpen door architect Guido Canali, die in 2006 een eervolle vermelding kreeg in de Gouden Medaille voor Italiaanse Architectuur van de Triënnale van Milaan. De 13e Internationale Architectuurtentoonstelling van de Biënnale van Venetië 2012 biedt onderdak aan dit project in het Italiaanse paviljoen als architectonisch voorbeeld van Made in Italy excellentie voor een structuur die aandacht heeft voor de poëzie van het grondgebied, het leven van mensen en ecologische duurzaamheid.

Smeg ontving in 2007 de Domotics Award voor het hoofdkantoor, dat werd uitgeroepen tot een van de meest innovatieve in Italië vanwege het intelligente beheer van het verbruik en het voorbeeld van duurzame ontwikkeling, en in 2008 de Daedalus en Minos Prijs voor Architectuur. Het hoofdkantoor van Smeg herinterpreteert de oude landelijke binnenplaatsen van de lagere Povlakte in een modern jasje en getuigt van de aandacht die is besteed aan respect voor het gebied waarin het zich bevindt.

Het is uitgeroepen tot een van de meest innovatieve in Italië voor het intelligente beheer van emissies en voor het voorbeeld van duurzame ontwikkeling dat wordt gegeven. Het vertegenwoordigt een ruimte van absolute strengheid, harmonieus gemaakt door groene zones en vijvers, functioneel om maximale leefbaarheid te bieden. Naast het kantoorgedeelte zijn de fabrieken ook ontworpen volgens een geïntegreerd systeem dat kosten en middelen maximaliseert en voorzien is van de nieuwste domotica-technologieën en zeer efficiënte beveiligings-, distributie- en verwerkingssystemen.