Producten

DE SMEG VACUUMLADE: EVOLUTIE IN DE KEUKEN

The flavours, aromas and nutritional value of any food, solid or liquid, cooked or raw, are all intact thanks the Vacuum Drawer.

In professionele keukens maakt men al lange tijd gebruik van de vele voordelen van het onder vacuüm bewaren en koken van voedsel. Nu haalt Smeg al het potentieel van deze techniek in huis, zodat je gezond en lekker kunt koken, met minder afval en meer tijdwinst.
Door alle lucht volledig uit het vacuümzakje te verwijderen, beschermt het vacuüm voedsel tegen stof en bacteriën, terwijl het ook oxidatie blokkeert, wat betekent dat de smaken, aroma's en voedingswaarde van elk type voedsel, vast of vloeibaar, gekookt of rauw, allemaal intact blijven. Dit is een praktische manier om gezonde gerechten te bereiden die net zo lekker smaken als met verse ingrediënten.

Vacuümverpakte etenswaren gaan gemiddeld 3 keer langer mee, zowel op kamertemperatuur als in de koelkast; indien ook ingevroren, worden alle bacteriën verwijderd en kan het maanden worden bewaard en behoudt het alle smaken en consistentie, alsof het net is bereid.
Naast het gebruik bij conservering, heeft vacuümafdichting aanzienlijk succes gekend in de high-end catering- en restaurantsector met de slow-cooking methode, waarbij voedsel op lage temperatuur kan worden gekookt, waarbij de aroma's, sappen en voedingsstoffen van de ingrediënten behouden blijven en een consistentie en smaak die onmogelijk te bereiken is met traditionele kookmethoden. Vacuümlade heeft nog andere interessante toepassingen, zoals de Chef-functie, waarbij voeding, met name vlees, in veel kortere tijden kan worden gemarineerd en gerijpt, omdat vleesvezels tijdens het vacuüm sealen ontspannen en zo de kruiden veel sneller absorberen.

Smeg combineert deze innovatieve filosofie van het conserveren en koken van voedsel met zijn vacuümlade, een apparaat met uitstekende technische eigenschappen met een elegant ontwerp, waarmee vast en vloeibaar voedsel op een zeer efficiënte manier kan worden afgesloten.

De vacuümlade van Smeg kan volledig worden geïntegreerd in de Classici, Dolce Stil Novo en Linea-designlijnen en maakt gebruik van speciale technologie om tot 99,9% van de lucht automatisch te verwijderen, vergeleken met het traditionele proces, geregistreerd via een speciale sensor.
De vacuümlade is gemaakt van roestvrij staal inox met een deksel van gehard glas, dat weerstand en esthetiek combineert: een perfecte synthese van functie in de hoogste traditie van Smeg. De lade is slechts 135 mm hoog en het deksel kan tot 65 graden worden gekanteld, waardoor het handiger in gebruik is, en heeft zelfblokkerende rails om te voorkomen dat het per ongeluk sluit. Door de ruime ladecapaciteit kan hij etenswaren in enkele en dubbele portiegroottes verwerken.

Een ander kenmerk van de vacuümlade is de mogelijkheid van 3 luchtaanzuigniveaus: "delicaat", "medium" en "hoog", plus de Chef-functie voor het marineren en rijpen van voedsel. De zakjes worden volgens de gewenste intensiteit geseald in een tweetrapsfase om onvolledige verzegeling te voorkomen, waardoor het vacuüm zou kunnen ontstaan.

Smeg vult het product aan met een breed assortiment aan zakjes en bakjes voor het bewaren en koken van voedsel, gemaakt van voedselveilige polymeren van de hoogste kwaliteit, PVC- en BPA-vrij.
De Vacuümlade van Smeg is een evolutie in de keuken, en wederom presteert het merk met stijl, in de hoogste traditie van de beste Italiaanse technologie.

CPV115S

Lade, Linea, Vacuümlade, 15 cm, Zilver
Ontdek meer

CPV315X

Lade, Classici, Vacuümlade, 15 cm, Inox
Ontdek meer

CPV615NR

Lade, Dolce Stil Novo, Vacuümlade, 15 cm, Zwart
Ontdek meer