Producten

Een nieuwe ontdekking: de blast chiller

Available in Linea, Classica and Dolce Stil Novo versions. It's a multifunctional and versatile domestic appliance.

SMEG BRENGT BLAST CHILLERS IN DE HUISELIJKE OMGEVING

Smeg opent een nieuwe grens in de sector van huishoudelijke apparaten met de introductie van zijn nieuwe ingebouwde blast chiller of ook wel snelkoeler genoemd.

Qua design is het product verkrijgbaar in de versies Linea, Classici en Dolce Stil Novo. Het is een multifunctioneel en veelzijdig huishoudtoestel, met een elegant design dat perfect integreert met alle andere Smeg-producten in het assortiment.

 

Een kostbaar toestel in de professionele keuken die nu klaar is om in de huiselijke omgeving geïntroduceerd te worden voor diegenen die op zoek zijn naar gezondere voeding van hogere kwaliteit, met aanzienlijke tijdwinst voor bijvoorbeeld wekelijkse maaltijdplanning en met grotere creatieve mogelijkheden om maaltijden van professionele kwaliteit te creëren.

Met de Smeg blast chiller kunt u dankzij de Pronto-functie ook gerechten de hele dag op koelkasttemperatuur bewaren, vrij van bederf en bacteriegroei, en ze vervolgens op een vooraf ingesteld tijdstip opwarmen. Deze functie is bijzonder handig en zorgt ervoor dat u bij thuiskomst een warm diner klaar heeft staan, zonder de voedselveiligheid in gevaar te brengen.

De functies, inclusief automatische programma's voor beginners en handmatige programma's voor ervaren gebruikers, omvatten koel- (van 80-90 ° C tot 3 ° C in minder dan 90 minuten) en vriesprogramma's (-18 ° C in minder dan 4 1/2 uur). Het is dus ook mogelijk om flessen snel te koelen (1 ° per minuut) om zo van wijn en andere dranken op de optimale temperatuur te genieten en voedsel op de gewenste temperatuur te houden (handig voor bijvoorbeeld desserts en ijsjes).

Dankzij de snelheid waarmee het voedsel afkoelt, verlengt de blast chiller van Smeg de gemiddelde bewaartijd van voedsel tot 70%, door de verspreiding van bacteriën te voorkomen en de smaak, het aroma en de nutritionele eigenschappen van vers voedsel perfect te behouden, die anders grotendeels verloren gaan bij het invriezen in een normale vriezer. Dit is vooral belangrijk voor kinderen, die nu het hele jaar door in het seizoen groenten en fruit kunnen eten, terwijl ze genieten van al hun smaak en voedingsvoordelen.

Een ander groot pluspunt zijn de warme functies van de Smeg blast chiller, inclusief de functie deeg rijzen, die kan worden aangepast voor maximaal 3 stappen met verschillende duur en temperaturen, zodat u met kleine hoeveelheden gist professionele, lichte en goed verteerbare producten kunt verkrijgen.

De ontdooifunctie is ook buitengewoon handig: veel sneller dan wanneer u een koelkast gebruikt, houdt deze functie de eigenschappen van het voedsel intact zonder het risico te lopen het voedsel gedeeltelijk te koken. Het is ook mogelijk om de blast chiller te gebruiken voor koken op lage temperatuur en om gerechten op de ingestelde temperatuur warm te houden.

Ten slotte helpt de nieuwe blast chiller van Smeg bij uw dagelijkse keukenbeheer, waardoor u tijd bespaart en verspilling tot een minimum beperkt, terwijl u toch voedsel van de hoogste kwaliteit kunt eten. Het product vertegenwoordigt een gevoeligheid voor consumptie en voedselkwaliteit, gecombineerd met de technologische benadering die Smeg als visie heeft aangenomen en is de toegevoegde waarde voor het productassortiment van het bedrijf.