Duurzaamheid

MILIEUPROJECTEN

Lokale acties voor wereldwijde duurzaamheid

Steeds duurzamer worden vereist een constante inzet van alle leden van de organisatie. Daarom zijn er in de loop der jaren milieuprojecten geactiveerd in Italië en over de hele wereld. Deze projecten hebben als doel om hun eigen lokale bijdrage toe te voegen aan de wereldwijde strategie, voor het welzijn van de planeet.

HOOFDKWARTIER PROJECTEN

KILOMETROVERDE PROJECT

Smeg is lid van het Consorzio Kilometroverde Parma, een lokale organisatie met als missie het creëren van permanente bosgebieden in de provincie Parma, Noord-Italië. Het bedrijf heeft land beschikbaar gesteld voor de aanplant van bomen verspreid over 30.000 vierkante meter.

PROJECT DUURZAME MOBILITEIT

Er loopt een project voor de implementatie van oplaadstations voor elektrische voertuigen om een nieuwe, duurzamere en efficiëntere benadering van mobiliteit te promoten.

INTERNATIONALE PROJECTEN

SMEG BELGIË

De afgelopen jaren nam Smeg België enkele initiatieven om op onze manier een steentje bij te dragen aan het milieu. In 2012 investeerde Smeg België sterk in zonnepanelen.

Sinds 2021 worden alle personenwagens met verbrandingsmotor vervangen door Hybride en/of elektrische wagens. Momenteel zijn er 8 Hybride en 5 elektrische wagens in het bedrijf. 

Verder promoten we sterk het woon-werk verkeer met de fiets dankzij een interssant fiets lease programma. Momenteel komt 12% van de werknemers op frequente basis met de fiets naar het werk. WE proberen ook steeds het drukwerk te verminderen en gebruik te maken van CO2 neutraal en 'groen' papier.

SMEG FRANKRIJK

Smeg Frankrijk heeft zich gecommitteerd aan een sterke benadering van duurzaamheid met de ondertekening van een klimaatcontract in juli 2022 dat de verschillende maatregelen beschrijft die het bedrijf tot 2023 zal nemen op het gebied van duurzame ontwikkeling, zoals het verminderen van het printen van papier en het verhogen van onze communicatie over productduurzaamheid en groenere producten.  In 2023 zal SMEG Frankrijk nog verder gaan en zich inzetten voor het Franse bos met ReforestAction. In de loop van dat jaar zullen er ten minste 2000 bomen worden geplant in Frankrijk.

SMEG DUITSLAND

Door alle vertrouwelijke papieren documenten naar een milieuvriendelijk papierverwerkingsbedrijf te sturen, draagt Smeg Duitsland bij aan minder waterverbruik, minder CO2-uitstoot en minder gebruik van bomen. De pulp die wordt verkregen uit het versnipperen van papier tot vezels wordt gereinigd en vervolgens gemengd met nieuwe pulp tot nieuw papier. Dit betekent dat in totaal 100% van het papierafval van Smeg met betrekking tot vertrouwelijke documenten wordt hergebruikt. In 2022 heeft Smeg Duitsland dus 11.484 bomen gered.

SMEG UK

Smeg UK investeert in de continue verbetering van de energie-efficiëntie van de locatie, bijvoorbeeld in de migratie van verlichting naar LED panelen en de toevoeging van zonnepanelen geïnstalleerd op het dak. Een extra systeem is geïnstalleerd in april 2023 en heeft sinds de installatie al meer dan 60.000 KwH gegenereerd. 
Er wordt verwacht dat deze nieuwe panelen, samen met het bestaande systeem, meer dan 85.000 KwH zullen genereren in 2023, wat neerkomt op meer dan 20% van het jaarlijkse energieverbruik van het hoofdkantoor in het VK.
Op het moment van installatie werd er ook een wilde bloemenweide voor de panelen geplant. Deze weide zal in de toekomst een geschikte habitat vormen om de biodiversiteit te behouden voor de bijenkorven van het bedrijf!